Zkratky

1. máj
3. 5. 2020
Sever
7. 6. 2020

Běžecká etuda v zakázaném pásmu. Stanoviště před branami pohraniční policie a po dvou týdnech rozjasnil květen svou tvář. Voda z nebes i zmrzlí muži, kteří přišli skrze ohnivou přítomnost, zmizeli s páteční nocí a čerstvé víkendové ráno si tě přilákalo až sem.

Mise: Hraničník – Šalamoun – Blanko a kolem golfu zpět

Jasné, zřejmé, bez výhrad. Energie rána je tvým pohonem, a tak od plotů PS roty zmizíš stejně rychle jako ti muži. V Mnichu podél Dračice a dál na jih. K hranici, která jí ještě pár dní bude. Krajinou pestrou a organickou, která vznikla coby vedlejší důsledek zákazů. Vstupu i pohybu. Půl století trvající zotavovna. Od Peršláku po Staré Hutě, od Rajchéřova po Leštnici. Podél celé hranice kvete vzácnost a žije jedinečnost.

Na Pomezí u Hraničníku ti Slunce posvítí do zad. Míříš k západu a před tebou zdánlivě obyčejný les. Přesto plný tajných míst. Stop osídlení, chalup a statků. Výzkumy však až příště, teď jen hezky běž!
Dech i svalový výkon stabilizovány, u Blanka přijde čas změnit plán. Před hrází doprava se totiž nabízí jakási zkratka k severu. Kudy vede je ve hvězdách a to láká, protože hvězdy i zkratky přitahují. Gravitace, díky níž můžeš létat.
Po chvíli se pěšina napřímí a hle, Linie opony železné transformována v terény běžecké.
Jenže všude les a Slunce volá – vyjdi ven! Po stezkách zvěře až na lesa kraj a další z objevů je zde!
Fascinující luční svět tě přinutí zastavit a nadechnout. Zjevení báječné krajiny!

Dál se budeš proplétat mezi míčky a jamkami, kolem rybníčků, kamenů a borovic. Golfovou lehkostí na samé hranici tvůrčích možností.

Zkratky jsou přitažlivé a pokaždé jiné. Zkratky jsou zázračné.